Jesper

Den tredje mand, som politiet mener stod bag Augusts dobbeltmord i Sliema, har erklæret sig ikke skyldig.

Den danske statsborger Jesper Kristiansen, 30, blev forhørt af dommer Donatella Frendo Dimech fredag, efter at han blev udleveret til Malta fra Spanien, hvor han blev anholdt 2 uger efter mordet, der chokerede øen. På grund af COVID-19-begrænsninger og antallet af personer, der ønskede at være til stede i retssalen under forhøret, inklusive ofrenes slægtninge, beordrede retten, at sagen skulle afholdes i en større retssal.

Kristiansen blev anklaget for hans påståede involvering i det koldblodige drab på Christian Pandolfino og hans partner Ivor Maciejowski i deres hjem i Locker Street den 18. august. Han blev arresteret af det spanske politi næsten to uger senere den 30. august. Han blev fundet på et hotel i den sydvestlige by Cadiz i en fælles operation mellem det maltesiske og det spanske politi og ved hjælp af Interpol.

Det var dengang, at de maltesiske myndigheder startede den retlige proces for at bringe den danske mand tilbage til Malta gennem en europæisk arrestordre (EAW) og en anmodning om udlevering. Han erklærede sig uskyldig i mord, grov tyveri, ulovlig anholdelse af ofrene, besiddelse af et skydevåben under udøvelsen af ​​forbrydelsen, kørsel af en stjålet Volkswagen Tiguan, tyveri af nummerplader fra en anden bil, der var parkeret i St. Julian’s den 3. august samt andre nummerplader to måneder før.

Der blev ikke anmodet om kaution, fordi den tiltalte ikke har nogen fast adresse på Malta eftersom han ikke bor der. Dommer Frendo Dimech beordrede indefrysning af de anklagedes aktiver i henhold til lov om bekæmpelse af hvidvask af penge.

Advokat George Camilleri fra statssadvokatens kontor og inspektørerne for organiseret kriminalitet James Grech og Colin Sheldon var anklagere. Advokat Stefano Filletti var mødt for den anklagede, mens advokater Joe Giglio og Roberta Bonello var mødt op på vegne af ofrenes familier. Yderligere to mænd har erklæret deres uskyld i separate sager. Den albanske statsborger Daniel Muka, 25 og udsmider Viktor Dragomanski, 36, benægter begge deres skyld i sagen.