kristiansen

Den tredje mistænkte i sidste sommers dobbeltmord i Sliema har ikke givet nogen oplysninger til efterforskere, siden han blev udleveret til Malta fra Spanien for at blive retsforfulgt, hørte en domstol mandag.

Jesper Kristiansen, en 30-årig dansk statsborger, var tilbage i retten for den første høring af bevisoptagelsen, 10 dage efter at havde erklæret sig skyldig i sin sag om hans rolle i mordet på malteseren Christian Pandolfino og hans kæreste Ivor Maciejowski i deres hjem i Locker Street, i august sidste år.

Superintendent James Grech vidnede om, at efterforskere havde valgt at fokuserer på de tre mistænkte efter at have vurderet CCTV-optagelser og andre beviser fra gerningsstedet.

Daniel Muka, den første mistænkte, der blev arresteret i Floriana en uge efter mordet, havde angiveligt udpeget sine medskyldige, Viktor Dragomanski og Kristiansen, som dem, der havde affyret de fatale skud. Daniel Muka er der er anklaget i sagen om det væbnene røveri hos Diamond International, hvor der stadig mangler at blive fundet diamanter for over 2 mio kr.

Efter at have arresteret Muka og Dragomanski havde politiet forsøgt at spore den tredje mistænkte gennem oplysninger modtaget fra en ven, der fortalte dem, at Kristiansen boede sammen med sin ungarske kæreste i Sliema.

Men da politiet dukkede op hos hende, oplyste kvinden dem om, at han havde rejst tidligt om morgenen den 28. august, destination ukendt.

CCTV-optagelser i lufthavnen førte til udstedelse af en arrestordre mod den mistænkte, der blev arresteret den 30. august.

Kopier af fingeraftryk sendt af spanske myndigheder til deres maltesiske kolleger matchede dem, der blev fundet fra døren til køretøjet, der blev brugt natten til mordet.

Siden hans udlevering til Malta har han dog ikke sagt et ord til politiet, blev retten under Dommer Joseph Mifsud fortalt.

Advokat Stefano Filletti var forsvarer.

Superintendent James Grech og inspektør Colin Sheldon var anklagere.